Turvallisesti avantoon

 

TURVALLISESTI AVANTOON

Avantouinnin harrastajat ja uintipaikkojen rakentajat ovat saaneet omat turvallisuusohjeensa. Kuluttajaviraston, Suomen Ladun, Opetusministeriön ja Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton yhteistyössä kokoamissa ohjeissa annetaan käytännön ohjeita ja suosituksia niin avantouimareille kuin avantouintipaikkojen ylläpitäjillekin.

Avantouimareiden on syytä muistaa, että avantouinnin vaikutukset ovat yksilöllisiä. Uimari päättää luonnollisesti itse avannossa käyntien määrästä, viipymisajasta ja saunomisesta. Omaa kehoaan kannattaa kuitenkin kuunnella, jotta oppii tietämään mikä on itselle sopivin tapa.

Tärkeää on muistaa, ettei avantoon mene alkoholia nauttineena tai sairaana. Lisäksi saunasta ei ole hyvä mennä avantoon eikä avannosta saunaan liian nopeasti. Lämpöero aiheuttaa sydämelle kovan rasituksen ja verenpaineen vaihtelu saattaa aiheuttaa huimauksen tunnetta. Pään kasteleminenkaan ei ole suositeltavaa, sillä se lisää lämmönluovutusta, josta voi olla seurauksena alilämpöisyys. Koska avantouimareilla lämpötasapainon muutokset kiihdyttävät aineenvaihduntaa ja saunominen lisää nestehukkaa, uintiretken päätteeksi on muistettava juoda riittävästi, mielellään lämmintä juomaa.

 

KKK:n turvallisuusohjeet

Tutustu kylmäkaraisukeskuksen turvallisuusohjeisiin.Ohjeet löydät KKK:n käytävällä olevalta ilmoitustaululta. Älä mene avantoon yksin. Hyppääminen laiturilta avantoon on kielletty.

Avantouimarin Pelastaminen

Tutustu KKK:n ilmoitustaululla oleviin ohjeisiin kuinka toimia pelastustilanteessa ja kuinka kutsua pelastusapua paikalle. Ohjeet löydät KKK:n ilmoitustaululta. Huom. Avantouintipaikkan osoite Avantopolku 1 ei näy kartoissa ja navigointilaitteissa, joten ole etukäteen valmistautunut ohjaamaan pelastushenkilöstö oikeaan paikkaan.

Tutustu:

Avantouintipaikan turvallisuusohjeisiin

Turvallisuusvinkkeihin avantouimareille

Tapaturmavakuutus

Jäsenillamme on tapaturmavakuutus, mikä on voimassa avantouinnin aikana sekä tähän välittömästi liittyvällä matkalla avantopolulta uintipaikkaan, kilpailuissa ja vierailuihin liittyvissä uintiolosuhteissa mutta ei näihin liittyvien matkojen aikana. Vakuutus edellyttää, että noudatamme avantouintipaikan turvallisuusohjeita.

Lue myös:

Tukes: Ohjeita Avantouimareille

 

Tutkittua tietoa avantouinnista